Какво прави блокирането на Tumblr?

Tumblr е социална мрежа, изградена върху споделяне на съдържание с други, което го прави чудесно място за споделяне на вашите продукти и услуги, докато взаимодействате с последователи. Ако обаче се справите с някакъв спам или тормоз, може да се наложи да блокирате определени потребители. Функцията за игнориране на Tumblr работи малко по-различно от общия блок, но все пак ви предоставя опции, за да предотвратите комуникацията на конкретни потребители с вас или да видите вашите актуализации в таблото им за управление.

Какво прави блокирането

Блокирането на някой в ​​Tumblr главно пречи на този потребител да комуникира с вас по някакъв начин. Той няма да може да види нищо от вас в таблото си за управление и вие няма да го видите в своето табло. Той също така няма да може да ви изпраща съобщения от всякакъв вид. Ако вече следите този потребител, не е необходимо да го прекратявате, за да влезе в сила това.

Какво блокирането не прави

Блокирането не пречи на някой да вижда блога ви извън таблото му за управление. Ако някой иска да види вашия блог, той все още може да отиде директно до URL адреса на вашия блог, за да види всички ваши публикации, но няма да може да взаимодейства с вас под блокираното потребителско име. Блокирането на някого също не изпраща на този човек известие, че сте го блокирали, въпреки че той може да забележи независимо.

Как да блокирам някого

За да блокирате някого, първо трябва да знаете URL адреса на неговия блог или потребителското му име. Посетете страницата за игнорирани потребители на Tumblr (вижте връзката в Ресурси), след което въведете URL адреса или потребителското име на човека в текстовото поле. След като блокирате някого, имате възможност да докладвате това лице на персонала на Tumblr за злоупотреба, тормоз или спам. Потребителите на Tumblr също не получават никакви известия, ако решите да ги докладвате по някаква причина. Можете също така да спрете да игнорирате всеки човек по всяко време, като кликнете върху „Спиране на игнорирането“ до името му.

Създаване на частни блогове

Ако се притеснявате за поверителността, един от начините да имате блог, следван само от одобрени от вас хора, е да създадете защитен с парола блог. Въпреки че не можете да активирате това за основния си блог, можете да създадете допълнителен блог от таблото си за управление и да активирате опцията за защита с парола по този начин. Щракнете върху бутона със стрелка надолу до името на вашия блог в горния десен ъгъл на таблото за управление, след което кликнете върху „Създаване на нов блог“. След като изберете заглавието и URL адреса, които искате, изберете „Защита на този блог с парола“, след което въведете паролата, която искате хората да въведат, за да видят вашия блог.