Как да блокирам някой да коментира във Facebook

Въпреки че може да се радвате на близки приятели и семейство да коментират вашите публикации във Facebook, активност и снимки, може да не искате колеги или други случайни познати да коментират. Facebook ви позволява да контролирате информацията, която споделяте с приятели и други потребители. За да блокирате друг потребител да коментира вашата активност във Facebook, персонализирайте настройките на страницата си с настройки за поверителност.

1

Влезте във Facebook.

2

Щракнете върху „Акаунт“ в главното меню в горната част на началната ви страница във Facebook. Щракнете върху „Настройки за поверителност“ от падащото меню. Това отваря страницата Избор на настройки за поверителност.

3

Щракнете върху синята връзка „Персонализиране на настройките“ в долната част на секцията „Споделяне във Facebook“.

4

Щракнете върху бутона с иконата на катинар до „Публикации от мен“. Щракнете върху „Персонализиране“ от падащото меню.

5

Въведете името на човека, когото искате да блокирате да коментира в полето за въвеждане под „Скрий това от“. Щракнете върху синия бутон "Запазване на настройката". Това пречи на избрания потребител да коментира всички ваши публикации, включително актуализации на състоянието и снимки.