Как спокойно да прекратите следенето на някого в Twitter

Въпреки че може да се наложи да обясните на близък приятел или бизнес сътрудник защо сте го прекратили в Twitter, отказът от следене на непознати е най-добре да се направи тихо. За щастие, социалната мрежа не уведомява потребителите, когато са прекратени. Дори да прекратите следенето на някой, който има само няколко десетки последователи, той вероятно ще забележи, ако ви потърси в списъка си с последователи. Когато решите, че някой не е подходящ, можете да го премахнете от емисията на компанията тихо и професионално.

1

Влезте в Twitter и кликнете върху номера „Последователи“ на началната си страница, за да потърсите последователя в списък, или потърсете последователя и щракнете върху името му, за да извлечете профила му.

2

Щракнете върху синия бутон „Следване“ до името на потребителя. Бутонът се променя на „Следване“. Според Twitter може да отнеме няколко часа, докато системата се актуализира и туитовете престанат да се появяват във вашата емисия в Twitter.

3

Щракнете върху падащото меню за този потребител и изберете „Блокиране @ [Потребителско име]“, ако искате също така да попречите на лицето да ви следва, да ви изпраща лични съобщения или да се абонира за вашите списъци.

4

Премахнете потребителя от вашите списъци, ако е необходимо, като щракнете върху падащото меню за този потребител, изберете „Добавяне или премахване от списъци“ и премахнете отметката от съответните списъци. Прекратяването на следенето на даден потребител не го премахва автоматично от вашите списъци.