Как да изтрия празен фотоалбум във Facebook

С над 901 милиона активни потребители месечно от март 2012 г., Facebook представя огромен пазар от потенциални клиенти и фенове, от които бизнесът може да се възползва със страниците във Facebook и бизнес профилите. Ако сте създали албум с картинки за страницата на вашия бизнес във Facebook - например като част от бизнес промоция - премахнете снимките и изтрийте албума, след като промоцията приключи, използвайки опцията за редактиране на албуми във Facebook.

1

Влезте в акаунта във Facebook, който хоства албума, или акаунт с административен достъп до Facebook страницата, където се хоства албумът.

2

Придвижете се до Facebook страницата или профила, където посетителите могат да разглеждат вашите снимки. Щракнете върху връзката „Снимки“, за да получите достъп до фотоалбумите, свързани със съответната страница или профил във Facebook.

3

Щракнете върху албума, който искате да изтриете, за да отворите страницата със списъка с албуми. Щракнете върху връзката „Редактиране на албум“ в горната част на страницата на албума.

4

Щракнете върху бутона „Изтриване“ в горната част на страницата за редактиране на албума; бутонът има снимка на кошче за боклук. Появява се подкана с въпрос дали сте сигурни, че искате да изтриете албума.

5

Щракнете върху „Изтриване на албум“, за да потвърдите, че искате да го изтриете. Албумът се изтрива за постоянно от вашата Facebook страница или профил.