Как мога да се уверя, че iPhone е изтрит?

Вашият iPhone съдържа много чувствителна информация за вашия бизнес, включително имена на клиенти, информация за контакт и финансови данни. Преди да надстроите до най-новия модел iPhone, отделете няколко минути, за да използвате вградения софтуер за изтриване на съдържание на Apple, за да сте сигурни, че всеки бъдещ собственик не може да възстанови информацията ви.

Избършете срещу нулиране

Когато мислите да изчистите телефона си, преди да го продадете или рециклирате, понятията „изтриване“ и „нулиране“ понякога могат да станат взаимозаменяеми. Това са две напълно различни действия, тъй като едното напълно изчиства всички потребителски данни и съдържание - с други думи, всичките ви приложения, снимки и лична информация - докато другото просто нулира всички настройки на телефона до фабричните настройки. Нулирането на настройките на iPhone оставя вашите приложения и други лични данни непокътнати.

Избършете го

На iPhone от 3GS и по-нови версии Apple промени начина, по който се справя с изтриването на съдържанието. Преди iPhones просто презаписваха данните, което можеше да го направи уязвим за възстановяване от опитни хакери. Започвайки с 3GS, Apple промени модела на изтриване на хардуерно криптиране. Това по същество означава, че когато решите да изтриете цялото си съдържание, iOS също премахва ключа за криптиране, първоначално използван за защита на данните. Информацията се изтрива и без ключ за криптиране е невъзможно възстановяването. За да изтриете всички данни, изберете „Настройки“, „Общи“ и „Нулиране“. Изберете „Изтриване на цялото съдържание и настройки“ и оставете софтуера да изтрие вашия iPhone само за няколко минути.

Използвайте облака

Избърсването на вашия iPhone може да не е в списъка ви със задачи за деня, но ако се окажете жертва на кражба или случайно изгубване, това трябва да бъде вашият основен приоритет. Ако сте регистрирали телефона си чрез iCloud и сте активирали функцията Find My Phone на iPhone, преди да изчезне, можете да го изтриете дистанционно. Влезте в iCloud с вашия Apple ID и щракнете върху „Намери моя iPhone“. Отворете „Всички устройства“ и изберете загубения си iPhone. Щракнете върху „Изтриване на устройство“ и въведете паролата си за Apple ID. Ако сте имали iOS 7 на вашия iPhone, iCloud ще ви подкани телефонен номер и съобщение за показване на екрана, след като бъде изтрито.

Премахване от облака

След като вашият iPhone бъде изтрит и изтрит от вашите лични и бизнес данни, можете да го премахнете от вашия акаунт в iCloud. Изключете телефона си и влезте в акаунта си в iCloud. Щракнете върху „Всички устройства“ и изберете своя офлайн iPhone. Функцията Find My iPhone ще се опита да се свърже с телефона ви няколко пъти, преди да можете да го изтриете, така че бъдете търпеливи. След като се появи иконата за изтриване, щракнете върху нея и изберете „Премахване“.