Как така някои снимки, на които съм маркиран във Facebook, не се виждат от приятели?

Качването и маркирането на снимки във Facebook ви позволява да се свързвате с приятели и да споделяте запомнящи се, специални или забавни моменти от живота си. С настройките за поверителност на Facebook вие контролирате видимостта на съдържанието, което публикувате във Facebook. Ако вашите приятели не могат да видят вашите маркирани снимки във Facebook, вероятно сте коригирали настройките си за поверителност, за да им попречите да го правят. Можете да коригирате това само с няколко щраквания.

Вашите маркирани снимки

Ако вашите приятели не могат да преглеждат снимки, които сте качили и на които сте маркирани, проблемът почти сигурно е в настройките ви за поверителност. Влезте във вашия акаунт във Facebook, използвайки вашия имейл адрес и парола. Отворете падащото меню „Акаунт“, като щракнете върху раздела в горния десен ъгъл на която и да е страница. Щракнете върху опцията „Предпочитания за поверителност“, за да коригирате настройките си за поверителност. Поставете отметка в квадратчето до „Нека приятели на хора, маркирани в моите снимки и публикации, да ги виждат“, за да позволите на приятели на приятели да имат достъп до снимки, качени от вас. Щракнете върху връзката „Персонализиране на настройките“. На получената страница отворете падащото меню „Публикации от мен“ и изберете опция, за да направите снимките си видими за „Всички“, „Приятели на приятели“ или „Само приятели“ или изберете „Персонализиране“опция и използвайте резултантния изскачащ прозорец, за да разрешите или ограничите видимостта на вашите снимки до отделни потребители. Щракнете върху „Редактиране на настройките за поверителност за съществуващи фотоалбуми и видеоклипове“, за да коригирате предпочитанията си за поверителност за всеки от вашите албуми. Използвайте индивидуалното падащо меню под всеки албум, за да зададете предпочитанията си за всички снимки в албума.

Маркирани снимки на вашите приятели

Ако вашите приятели не могат да видят снимки, в които сте маркирани, които са качени от други приятели, може да успеете да коригирате това, като коригирате настройките си за поверителност. Ако обаче проблемът е в настройките за поверителност на вашия приятел, единствената ви възможност е да предложите корекция от негова страна. Влезте във вашия акаунт във Facebook, използвайки вашия имейл адрес и парола. Отворете падащото меню „Акаунт“, като щракнете върху раздела в горния десен ъгъл на която и да е страница. Щракнете върху опцията „Предпочитания за поверителност“, за да коригирате настройките си за поверителност. Щракнете върху връзката „Персонализиране на настройките“ в раздела „Споделяне във Facebook“. На получената страница превъртете до раздела „Неща, които другите споделят“ и отворете падащото меню „Снимки и видеоклипове, в които сте маркирани“. Изберете опция, за да направите снимките си видими за "Всички, „„ Приятели на приятели “или„ Само приятели “или изберете опцията„ Персонализиране “и използвайте изскачащия прозорец, за да разрешите или ограничите видимостта на вашите снимки до отделни потребители.

Маркиране на Facebook снимки

Достъп до снимка, която искате да маркирате, като търсите във вашите албуми или албуми на вашите приятели. Щракнете върху опцията „Tag This Photo“, която се появява в долния ляв ъгъл на главната страница на снимката. Поставете курсора върху частта от снимката, която искате да маркирате, и започнете да пишете името си. Изберете името си от получения падащ списък.

Премахване на маркери във Facebook

Ако предпочитате да не сте маркирани в определена снимка във Facebook, имате възможност да премахнете маркера, независимо дали сте собственик на снимката или не. Всеки път, когато приятел ви маркира на снимка, вие получавате известие на място, както и известия по имейл и текст, ако сте настроени да ги получавате. Можете да кликнете върху известието, което се появява в горния ляв ъгъл на която и да е страница, при влизане във вашия акаунт. Щракнете върху опцията „Премахване на етикет“, която се появява до вашето име под снимката.