Как да нулирате настройките на Facebook

Регулирането на настройките на Facebook ви позволява да постигнете персонализирано потребителско изживяване във Facebook, което работи за вас и вашия бизнес. Ако след промяна на настройките си откриете изобилие от известия или липса на публикации на вашата хронология, може да се извърши някаква фина настройка. Въпреки че няма магически бутон „Нулиране“, който възстановява всички настройки по подразбиране, можете систематично да нулирате настройките за поверителност и акаунт, за да промените начина, по който Facebook управлява вашата поверителност, известия, приложения и други функции, които използвате редовно.

1

Влезте във вашия акаунт във Facebook и щракнете върху иконата с форма на зъбно колело в горния десен ъгъл на която и да е страница. Изберете или „Настройки на акаунта“, или „Настройки за поверителност“ от падащия списък, като и двете ви дават достъп до всички настройки. Използвайте разделите в лявата колона на получената страница, за да нулирате вашите предпочитания.

2

Изберете раздела „Общи“, за да направите промени в настройките като вашето име, потребителско име и мрежи, повечето от които могат да бъдат променени само един или два пъти по време на живота на вашия акаунт. Изберете раздела „Сигурност“, за да активирате или деактивирате настройки като известия за вход и одобрения, както и пароли за приложения.

3

Използвайте опциите „Поверителност“, „Хронология и маркиране“ и „Блокиране“, за да промените настройките си за това как можете да бъдете намерени във Facebook и от кого, както и как другите могат да взаимодействат с вас. Използвайте бутоните „Редактиране“, които се появяват до желаните настройки, за да направите и потвърдите промените. Настройте инструмента за избор на аудитория, когато е наличен, за да посочите как споделяте съдържанието си и как другите споделят съдържание с вас.

4

Щракнете върху раздела „Известия“ и „Мобилен“, за да нулирате предпочитанията си за това как Facebook ви уведомява за дейност, която ви засяга. Опциите „Преглед“ и „Редактиране“ ви позволяват да правите и потвърждавате всички промени. Щракнете върху връзката „Премахване“ на страницата „Мобилни настройки“, за да изтриете мобилния си номер от Facebook, като деактивирате текстовете на Facebook за мобилни устройства. Използвайте раздела „Последователи“, за да включите или изключите следенето, като позволите на не-приятели да виждат вашето обществено съдържание.

5

Изберете раздела „Приложения“, за да нулирате предпочитанията си за приложения, които използвате вие ​​и други членове на Facebook. Щракнете върху връзките „Редактиране“, за да промените настройките за отделни приложения, или върху „X“, за да премахнете приложението изобщо.