Как да изпратите известие за споделяне на Google Календар

„Загубеното време никога повече не се намира“, както веднъж каза Бенджамин Франклин - и споделянето на календара ви в Google е съвременен начин да се гарантира, че не се губи време и че всички ваши бизнес партньори и служители са синхронизирани. Споделянето на вашия календар в Google е бърз процес, който автоматично ще генерира известие до всички хора или групи, с които сте споделили календара.

1

Щракнете върху стрелката вдясно от името на календара, което искате да споделите. Всички ваши календари ще се показват по име на основния екран на календара на Google със стрелка до всяко име. Ще се появи изскачащ прозорец.

2

Щракнете върху опцията „Споделяне на този календар“ в изскачащото меню на прозореца. Ще се появи нов екран с опции за споделяне.

3

Кликнете върху полето „Лице“ под „Споделяне с конкретни хора“ и след това въведете имейл адреса на човека, с когото искате да споделите календара на Google.

4

Щракнете върху съседната стрелка надолу, за да изведете падащото меню „Настройки на разрешенията“, след което щракнете върху нивото на разрешение, което искате да дадете на човека, с когото споделяте календара. Опциите са „Направете промени и управлявайте споделянето“, „Направете промени в събитията“, „Вижте всички подробности за събитията“ и „Вижте само безплатни / заети (скриване на подробности)“.

5

Кликнете върху „Добавяне на човек“. Незабавно ще се генерира имейл с известие, който информира получателя, че е получил достъп до календара. Ако получателят на имейла има съществуващ акаунт в календара на Google, в имейла също ще бъде посочено, че новият календар е добавен към неговия акаунт.