Можете ли да изтриете нечий номер и той все още да бъде блокиран на iPhone?

На iPhone с iOS 7 или по-нова версия най-накрая можете да блокирате телефонния номер на повикващия. Веднъж блокиран, телефонният номер остава блокиран на iPhone, дори след като го изтриете от приложенията си Телефон, FaceTime, Съобщения или Контакти. Можете да потвърдите постоянното му блокирано състояние в Настройки.

Блокиране и изтриване на неидентифициран повикващ

Докоснете приложението си Телефон или FaceTime, последвано от „Последни“, за да изберете безименен номер, който се появява в дневника; например безплатен номер. В приложението Messages докоснете съобщение от непознат номер, последвано от „Contact“. Докоснете иконата „i“ до номера на повикващия и след това превъртете надолу, за да докоснете „Block This Caller“, последвано от „Block Contact“. Върнете се на екрана Последни или Съобщения, за да изтриете телефонния номер или съобщението на повикващия.

Блокиране и изтриване на номер на контакт

Докоснете „Контакти“ в приложенията за телефон или FaceTime. Намерете контакта, който искате да блокирате. Превъртете до дъното на информационния екран на контакта, за да докоснете „Block This Caller“, последвано от „Block Contact“. След това докоснете „Редактиране“, последвано от „Изтриване на контакт“, за да премахнете човека от вашите контакти.

Потвърдете блокиран статус

Докоснете „Настройки“, последвано от „Телефон“, „FaceTime“ или „Съобщения“. След това докоснете „Блокиран“. Ще намерите телефонните номера и контактите, които току-що сте блокирали и изтриете, са посочени като блокирани.