Как да разберете дали някой ви е блокирал във Facebook

Ако потребител ви блокира във Facebook, неговата хронология е по-видима за вас и неговият профил не се показва в резултатите от търсенето или в списъците с приятели. Не можете да изпращате съобщения или заявки за приятелство на някой, който ви е блокирал. Тъй като Facebook изглежда така, сякаш потребителят вече няма акаунт на сайта, може да е трудно да разберете дали човек ви е блокирал или изтрил акаунта си. Ако клиент, служител или друг бизнес контакт изведнъж е изчезнал от списъка ви с приятели, малко разследване разкрива дали сте били блокирани.

1

Влезте във вашия акаунт във Facebook и след това въведете в адресната лента на вашия уеб браузър URL адреса, свързан с акаунта на потребителя. Ако не знаете URL адреса, свързан с потребителския профил, въведете собственото и фамилното име на потребителя в лентата за търсене във Facebook.

2

Изберете „Вижте още резултати“, ако потребителският профил не се показва на първия екран с резултати. Щракнете върху „Хора“ в лявата колона и след това въведете местоположение, образование или работно място в предоставената област, ако е известно, за да стесните резултатите.

3

Излезте от вашия акаунт във Facebook, ако потребителят не се появи в резултатите от търсенето или ако акаунтът на потребителя не се зареди след навигация до съответния URL адрес.

4

Започнете ново търсене на потребителя в търсачката. Ако потребителят се появи в резултатите от търсенето, когато излезете, потребителят ви е блокирал.

5

Въведете следния термин за търсене в Google, ако акаунтът на потребителя не се появи след търсене във Facebook: facebook.

Заменете с собственото и фамилното име на потребителя. Ако потребителят има общо име, добавете родния град или настоящия град на този човек също към низа за търсене.

6

Отворете всеки резултат в нов прозорец или раздел. Ако можете да намерите профила на потребителя в резултатите от търсенето с Google, влезте отново във Facebook, докато сте на страницата на неговия акаунт. Ако се появи грешка, която ви казва, че потребителят не съществува или ако сте пренасочени към вашия профил, сте били блокирани.