Как да разделя акаунт в Gmail от акаунт в Google

Наличието на акаунт в Google е просто интелигентен бизнес: Можете да получите достъп до Google Calendars, Google Groups, Google Documents и много други, като използвате този единствен акаунт. Когато се регистрирате за вашия акаунт в Google, адресът ви в Gmail ще бъде автоматично свързан с него и ако нямате адрес в Gmail, ще ви бъде предоставен такъв за целите на влизане в Google. Но може да искате да разделите двата акаунта, ако например акаунтът в Gmail е личен акаунт и искате акаунтът в Google да е чисто бизнес ориентиран. Разделянето на акаунти в Gmail и Google е лесен процес, който отнема само няколко минути. Важно е обаче да се отбележи, че това ще доведе до постоянно затваряне на вашия акаунт в Gmail. Според Google все още ще имате достъп до вашия акаунт в Google, но вече няма да можете да изпращате,получавайте или преглеждайте имейли във вашия акаунт в Gmail след разделяне на двата акаунта.

1

Придвижете се до страницата „Редактиране на услуги“, докато сте влезли във вашия акаунт в Gmail.

2

Кликнете върху връзката „Премахване на Gmail за постоянно“. Това ще ви отведе до страница за потвърждение.

3

Прочетете информацията под „Премахване на Gmail от вашия акаунт“ и след това щракнете върху квадратчето до „Да, искам да изтрия за постоянно (името на вашия акаунт в Gmail) и да го премахна от моя акаунт в Google“. Информацията в този раздел включва предупреждение, че отделянето на Gmail от вашия акаунт в Google ще доведе до постоянно закриване на акаунт в Gmail в рамките на два работни дни.

4

Въведете нов основен имейл адрес в полето "Нов основен имейл адрес". Този нов адрес ще бъде свързан с вашия акаунт в Google по същия начин, по който преди е бил вашият адрес в Gmail.

5

Въведете текущата си парола за Gmail в полето „Текуща парола“ и след това кликнете върху „Премахване на Gmail“, за да завършите разделянето на акаунтите си в Gmail и Google.